ABC-ul artelor martiale

coperta karate

Karate. Un nou inceput

Pe 22 Ianuarie 2010 a iesit de sub lumina tiparului, la editura "Semne", cartea cu titlul "KARATE UN NOU INCEPUT", autor fiind Sensei Costica Ursac, antrenor de arte martiale, posesor al centurii negre in sistemelr de arte martiale: Karate Shotokan - 6 Dan; Kaisendo – 6 Dan; Kobudo – 5 Dan.

 

Autorul este absolvent al "Facultatii de Educatie Fizica si Sport" din cadrul "Universitatii Ecologice Bucuresti" si al cursurilor universitare de masterat - "Managementul activitatilor sportive".
Cartea se doreste a fi nu numai un simplu indrumar, ci o carte de capatai pentru oricine doreste sa patrunda in fascinanta lume a artelor martiale.
Poate ca nu ar fi rau ca inainte de a patrunde intr-o sala de arte martiale sa citim aceasta carte, care ne va ajuta sa fim deja familiarizati cu ceea ce vom invata si ne va da raspunsuri la multe dintre intrebarile si afirmatiile contradictorii ale neavizatilor.
in cuprinsul cartii veti descoperi capitole interesante care nu reprezinta numai o simpla informare, ci si o interesanta lectura de cunoastere.
Cartea a fost scrisa pe parcursul a doi ani si jumatate pentru toti practicantii de karate, dar si pentru cei care nu au curajul sa inceapa aceasta cunoastere din lipsa de informatii sau din cauza informatiilor eronate, pe care le intalnesc la tot pasul.
Aceasta carte raspunde la o serie de intrebari puse de-a lungul timpului, arata adevarata realitate a artelor martiale si doreste sa spulbere falsele idei si conceptii ale omului de rand care, in necunostinta de cauza, asociaza "Karate" sau artele martiale cu violenta. Nimic mai fals, se arata in capitolul 7 al cartii, care face putina lumina in nenumaratele contradictii.
Capitolul 2 "Procesul de crestere si dezvoltare in artele martiale" confirma inca o data faptul ca postura individuala este mai degraba un efect genetic si nu un produs al practicarii anumitor sporturi.
"Importanta exercitiului fizic si a miscarii fizice in general" din capitolul 1, este o noua abordare care evidentieza inca o data ca avem un mare deficit in educatia pentru sport, pentru miscare si care, dupa cum se arata in acest capitol, ne defavorizeaza de un mare beneficiu - sanatatea.
Capitolul 3 trateaza Conceptul "Ki" si relatia dintre energia "Ki" si artele martiale, un subiect foarte interesant, o tema care ne pune intr-o noua lumina a existentei umane si care, pentru orice om, este un subiect nou, un subiect tabu pentru unii si fascinant in acelasi timp pentru altii.
Cu atat mai mult pentru practicantii de arte martiale care, familiarizati fiind cu acest subiect, cu acest concept oriental, inteleg cu mult mai bine efectul filozofiei acestui concept.
in capitolele tehnice toti practicantii de karate trebuie sa gaseasca informatiile necesare care sa le umple acele minusuri pe care le-au avut pana in prezent. Aici sunt cuprinse toate tehnicile de atac si aparare, de la tehnici de baza pana la cele mai pretentiioase tehnici de picior.
Capitolul 12 este rezervat unui subiect mai putin abordat in cartile de karate sau arte martiale - "scoala caderii - Ukemi Waza", subiect intalnit cu precadere in lucrarile de Judo. Din pacate practica ne-a demonstrat ca invatarea acestor tehnici este de o mare importanta in artele martiale.
Tehnica de Shiwari din capitolul 13 este o provocare interesanta care pune in practica folosirea unei respiratii corecte concomitent cu folosirea energiei "Ki" si seriozitatea antrenamentelor unui karateka.
In capitolul 14 veti gasi o serioasa documentare privind respiratia si tehnica respiratorie folosita in artele martiale.
Capitolul 15 reprezinta mai degraba o viziune exterioara asupra artelor martiale si modul lor de perceptie inainte de a le aborda.
Mai putin obisnuit, autorul ofera intr-un ultim capitol un mic sprijin practicantilor de arte martiale, care pot sa-si diminueze unele efecte neplacute ale unor indispozitii fizice minore fara medicatie.
Autorul spera din tot sufletul ca aceasta carte sa fie un bun castigat pentru lumea artelor martiale.

Cartea se poate procura (inclusiv prin posta cu plata ramburs) de la:

  • Costica Ursac (autor): tel. 0728.254.617 / 0745.186.957.
  • Editura Semne: tel. 021.2234116 / 021.3114936.

Poate fi gasita si in librariile din Bucuresti:

  • Libraria nr.1 Luceafarul
  • Libraria nr.94 Papirus
  • Libraria nr.95 Academiei
  • Libraria nr.17 Sadoveanu
  • Libraria nr.41 Calea Dorobantilor
  • Libraria Mihai Eminescu
  • Mall Cotroceni
Psiholog Bun mobila la comanda

Folosim cookie-uri! Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora.
Afla mai multe detalii aici.

Accept cookies din acest site.