Stagiu International - Kancho Hirokazu Kanazawa

inapoi la lista cu galerii foto

 

In perioada 21-23 Octombrie 2011 la Sala de Sport Antilopa din Bucuresti s-a desfasurat cel mai important eveniment din lumea Karate-ului, Stagiul International cu “Legenda vie a Karate-ului”, Kancho Hirokazu Kanazawa – 10 Dan S.K.I.F.
Stagiul a fost organizat sub egida Federatiei Romane de Kaisendo si a Clubului Sportiv “Dragon” Bucuresti.
Organizarea stagiului a fost una de exceptie, oaspetii nostril din Japonia Kancho Kanazawa isotit de fiul sau Sensei Fumitoshi Kanazawa, apreciind acest lucru in mod pozitiv. De altfel toti participantii la stagiu au adus cuvinte de multumire organizatorilor, care au reusit sa dea o nota de excelenta acestui important eveniment.
La stagiu au participat peste 260 de sportivi din tara si strainatate, accesul de participare fiind liber pentru oricine si-a dorit sa fie in preajma celui mai reprezentativ maestru in Karate dupa Gigin Funakoshi.
Pe langa oaspeti din toata tara, din diferite organizatii am avut placerea sa avem printre oaspeti si reprezentanti din Italia, Ungaria, Anglia, si Elvetia. Evenimentul a fost unul de exceptie, atmosfera din sala de antrenament fiind una plina de incantare si bucurie pentru toti cei prezenti.
Bucuria si satisfactia pentru majoritatea participantilor la stagiu, a fost insasi prezenta lui Kancho Kanazawa in Romania, moment dorit si asteptat de unii ani de zile iar de altii de o viata.
Cu siguranta vor ramane pentru totdeauna in memoria noastra clipele minunate petrecute alaturi de Kancho Kanazawa.
Cu siguranta nu vom uita niciodata prezenta sa si modul sau de a lucra cu noi, de modestia de care a dat dovada si de generozitatea de a ne zambi si vorbi cu un calm iesit din comun. In pofida faptului ca este la o varsta respectabila si a faptului ca starea sa fizica nu a fost cea mai grozava datorita unei accidentari,Kancho Kanazawa nu a precupetit niciun efort pentru a fi ore intregi in picioare la seminar si dupa acesta sa dea sute de autografe participantilor. Pentru multi dintre noi a fost inexplicabila aceasta rabdare si dorinta de a-i multumi pe toti, de a ne face pe toti fericiti.
Cu siguranta cei care practica de ani si ani Karate au avut un plus de bucurie si cu siguranta numai simplul fapt ca am respirat acelasi aer cu marele Kancho Kanazawa, ne-a umplut sufletul de bucurie si incantare.
Oaspetii nostri Kancho Kanazawa impreuna cu Sensei Fumitoshi au poposit 9 zile in Romania si in afara zilelor de stagiu, organizatorii le-au oferit posibilitatea sa cunosca putin din pitorescul romanesc.
Pe langa bucataria romaneasca servita de fiecare data la un alt restaurant specific, organizatorii i-au condus pe oaspeti la castelul Peles si la Hrubele lui Stefan cel Mare de la Panciu. Castelul Peles a fost urmatoarea vizita inaintea preambulului facut la Palatul Cotroceni, unde oaspetii nostri au putut admira cu un deosebit interes arta decorativa a acestor obiective istorice. Kancho Kanazawa a fost foarte impresionat de cultura si istoria noastra, gasind aceste locuri de un frumos inestimabil.
Nu putea lipsi din programul de vizitare, Casa Parlamentului care, i-au lasat fara rasuflare pe oaspetii nostri.
Vizitarea Parcului Carol a fost un scurt moment de relaxare si respiro in aerul proaspat al diminetii inaintea vizitei oficiale care a avut loc la Ministerul Tineretului si Sportului (ANST), unde oaspetii nostri au fost primiti cu un deosebit respect.
Suntem convinsi ca si oaspetilor nostri le va ramane o placuta amintire vizita in Romania si ca momentele petrecute aici cu noi au fost pline de satisfactii. Din pacate nu vom mai avea ocazia sa-l avem printre noi pe Kancho Kanazawa, iar aceast lucru va marca si mai mult marturia vizitei sale in Romania.

Sa pastram in memorie pentru totdeauna prezenta sa in mijlocul nostru !

Psiholog Bun mobila la comanda

Folosim cookie-uri! Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora.
Afla mai multe detalii aici.

Accept cookies din acest site.