• cupa bronz
    la DRAGON CLUB vei

    descoperi frumusetea artelor martiale

  • cupa bronz
    la DRAGON CLUB vei

    invata cele mai interesante tehnici de Karate

  • cupa bronz
    la DRAGON CLUB vei

    invata cele mai eficiente tehnici de autoaparare

  • cupa bronz
    la DRAGON CLUB vei

    invata Nunchakul, arma folosita de Bruce Lee

  • cupa bronz
    la DRAGON CLUB vei

    invata sa lupti cu arme neconventionale

  • cupa bronz
    la DRAGON CLUB vei

    participa la competitii si demonstratii

  • cupa bronz
    la DRAGON CLUB vei

    dobandi seriozitate si disciplina

  • cupa bronz
    la DRAGON CLUB vei

    deveni curajos si plin de incredere in tine

  • cupa bronz
    la DRAGON CLUB vei

    capata o minte sanatoasa intr-un corp sanatos

Nunchaku

Nunchaku, este o arma neconventionala, formata din doua segmente egale unite între ele printr-o legatura mobila. Legatura mobila poate fi din sfoara (frânghie) sau lant. La origini aceasta arma a fost de fapt o unealta agricola, so-setsu-kon, folosita la treierarea (baterea) paielor de orez. Taranii din Okinawa au transformat aceasta unealta agricola într-o arma redutabila, elaborând numeroase tehnici pentru mânuirea ei, ajungându-se în timp la o adevarata arta a mânuirii acestei arme. Segmentele nunchak-ului au o lungime cuprinsa între 26 si 35 cm, ideal fiind ca acestea sa fie mai degraba personalizate, de lungimea unui antebrat. Fiecare segment în mod normal este conic, formând astfel cele trei elemente: vârful nunchak-ului (capatul unde se afla legatura), corpul si capatul nunchak-ului. Segmentele nunchak-ului pot fi de sectiune cilindrica, hexagonala sau octogonala. Legatura mobila poate fi între 10 si 20 cm, dar la fel este de preferat ca aceasta sa fie personalizata, adica ceva mai lunga decât latimea unui pumn închis. Astazi legaturile din lant (la nunchak-ul din lemn sau metal), pot fi reglabile si prevazute la capete cu o veriga turnanta sau un mecanism rotitor.

Purtarea Nunchaku-lui se face la centura, in fata sau in spate cu siretul in jos. Salutul se face tinand Nunchakul in mana stanga cu siretul in jos- se executa salutul specific.

Pentru antrenament se folosesc nunchak-uri cu segmente din mase plastice acoperite cu un strat spongios (buret), care nu implica nici un risc în folosirea lor si elimina orice posibilitate de accidentare. Cu atât mai mult pentru competitiile de nunchaku, realizarile tehnologice de astazi ne ofera posibilitatea folosirii a unor nunchak-uri flexibile, care nu sunt dure la contact si care pe lânga protectiile cerute de regulamentul de concurs, nu prezinta nici un risc de accidentare în timpul competitiei.

Psiholog Bun mobila la comanda

Folosim cookie-uri! Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora.
Afla mai multe detalii aici.

Accept cookies din acest site.